Slovenija
30 ogledov

Nove poškodbe zaradi petard

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V okolici Ilirske Bistrice se je poškodoval mladoletnik, ki je petardo prižgal kar v stanovanju.

V okolici Ilirske Bistrice se je lažje poškodoval mladoletnik, ki je petardo Kobra prižgal v sobi stanovanjske hiše. Kot poročajo postojnski policisti, se je pri poku poškodoval po čelu in dlaneh. Zdravniško pomoč so mu najprej nudili v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico Izola.

Zanj bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

V skladu z zakonodajo je sicer od danes naprej dovoljena prodaja petard in ostalih podobnih pirotehničnih izdelkov. Da se pri nas zapleta tudi na tem področju, smo na našem portalu ta teden obširno poročali.

Društvo pirotehnikov opozarja, da pri nas lahko legalno – v trgovinah - kupimo petarde, ki so sicer z zakonom prepovedane. Uvozniki se izgovarjajo, da imajo za to dovoljenje ministrstva za notranje zadeve. Članek v povezavi.

Na ministrstrvu kakršnekoli nepravilnosti zavračajo. Je pa res, da so pravilnik spremenili praktično čez noč. Članek v povezavi.

Sicer pa Slovencem na prodaj tudi nevarne petarde v Avstriji, kjer je streljaj čez mejo na Šentilju moč najti cele kontejnerje takšnih petard. V članku v povezavi tudi o sredini nesreči treh 12-letnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.