Slovenija
14 ogledov

Novi lizingodajalec ni potegavščina

Tudi če se lizingodajalec za avto zamenja, se za stranko nič ne spremeni, saj po Žurnal24 main
Avtotehna Leasing. Več kot 1.500 lizinških pogodb so prodali Probanki Leasing.

"Lizing sem imel pri Avtotehni, zdaj pa so me iz Probanke obvestili, da so ga prevzeli oni in da jim moram poslati prometno dovoljenje. Da ni to kakšna potegavščina?" je zaskrbelo našega bralca, ki mora za avto odplačati le še nekaj obrokov.

Na Probanki so nam pojasnili, da se je Avotehna odločila, da ne bo več opravljala dejavnosti lizinga, in da so na trgu iskali najboljšega ponudnika, za odkup pogodb pa je bila izbrana družba Probanka Leasing. Prevzeli so 1.641 pogodb s fizičnimi in pravnimi osebami.

Bralca je zmotilo tudi, da mu niso poslali izpisa stanja. V Probanki so razložili, da zato, ker se pogoji financiranja za stranko v nobenem primeru ne spreminjajo. Dodali so, da so rešili tudi problem prometnih dovoljenj. Šele po pošiljanju obvestila strankam se jim je namreč z upravno enoto uspelo dogovoriti, da se vsa prometna dovoljenja na stroške Probanke zamenjajo. Strankam jih bodo poslali s priporočeno pošto, te pa bodo stara prometna dovoljenja v priloženi kuverti poslale nazaj. Lahko pa jih oddajo v poslovalnicah Probanke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.