Slovenija
32 ogledov

O mandatu predvidoma ta teden

Ustanovitvena seja David Jug
Skupina pravnikov, ki bo podala pravno mnenje o poslanskem mandatu predsednika SDS Janeza Janše, se bo sestala predvidoma ta teden.

Predsednik Mandatno-volilne komisije Mitja Horvat je napovedal, da naj bi mnenje glede Janševega mandata skupina podala v najkrajšem možnem času, predvidoma v dveh tednih.

V skupini bodo trije profesorji z ljubljanske pravne fakultete, to so Rajko Pirnat, ki ga je imenovala SMC, Ciril Ribičič na predlog SD, in Franc Grad na predlog DeSUS. Poslanci ZL so izbrali pravnika Dina Bauka iz odvetniške pisarne Frfolja, Ljubič, Bauk, ZaAB pa nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja, ki je eden od predsednikov Evropskega centra za reševanje sporov. NSi se je svojemu kandidatu v komisiji odrekla, saj menijo, da gre v tem primeru za politično odločitev.

SDS je medtem predlagala nekdanjega predsednika republike Milana Kučana, ki pa njihovega predloga očitno ne bo sprejel, saj ga vidi "kot primer grobega norčevanja iz parlamenta, poslancev in slovenske parlamentarne demokracije".

Komentarjev 2
  • mph 10:42 08.september 2014.

    Ja, noro. Ampak piscem zakona pri zdravi pameti, ko so napisali, da pravnomočno obsojeni kriminalec na več kot 6 mesecev zaporne kazni izgubi službo in ne more opravljati javne funkcije, da pa bi lahko ta kandidiral in prišel v parlamet. ...prikaži več V posmeh zakonom, pravu in vsem moralnim zakonom. To je pač SDS sekta.

  • tralala 09:22 08.september 2014.

    Glede na to, koliko je korupcije v Sloveniji, se šika, da imajo kriminalci svojega predstavnika v parlamentu. Resno, za bruhat - kako ima lahko en kriminalec in peščica njegovih vernikov za talca celo državo?!