Slovenija
18 ogledov

"O odstopu razmišljam vsako sekundo"

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Zares bo v vladi vztrajal, dokler bo sledil svojim ciljem, pravi prvak stranke Gregor Golobič. Na nizki rating odgovarja: "V politiki je pogosto bolj častno biti visoko spodaj kot nizko zgoraj."

Ministri iz stranke Zares so danes predstavili dosežke svojega resorja po dveh letih mandata vlade. Prepričani so, da so cilje v nekaterih delih celo presegli, stranka pa da je bistveno prispevala h krepitvi partnerskega dialoga.

"Iz naših nastopov je razbrati, da imamo dobre razloge, da sodelujemo v tej vladi. To nam ne prinaša popularnosti, temveč notranje zadovoljstvo, da opravljamo svojo dolžnost v časih, v katerih se zdi, da nihče nima nobenih dolžnosti," je dejal predsednik stranke Gregor Golobič.

Ni več to, kar je bilo
Pred dnevi je sicer vodja poslanske skupine Zares Cveta Zalokar Oražem vodstvo pozvala k resnim pogovorom o problemih, ki pestijo stranko. Kar nekaj pozornosti želi nameniti dogajanju okoli Teša. Zalokar Oražmova je napovedala, da se bo po teh pogovorih odločila o svoji nadaljnji politični poti. Dejala je tudi, da Zares ni več stranka, kakršno so ustanavljali.

V politiki je pogosto bolj častno biti visoko spodaj kot nizko zgoraj.
Gregor Golobič

O odstopu razmišlja "vsako sekundo"
Na vprašanja o njegovem odstopu zaradi razmer v stranki odgovarja, da je bil nedavno ponovno izvoljen na mesto predsednika. Dodaja, da o odstopu "razmišlja vsako sekundo". Toda razlogi za morebiten odstop po njegovih besedah nikoli ne bodo razne zgodbe. Njihovi ratingi namreč po njegovem prepričanju govorijo bolj o uspešnosti "nekih drugih dejavnosti kot o morebitni neuspešnosti naše stranke".

Prepričan je še, "da stranka odgovorno, resno in s polnim angažmajem prispeva v napore vlade, da deluje načelno, povezovalno in vsebinsko utemeljeno".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.