Slovenija
48 ogledov

O poslovanju ZIM tudi policija in tožilstvo

Matjaž Knez mediaspeed
Mariborska občina bo revizijsko poročilo o poslovanju podjetja ZIM v stečaju predala policiji in tožilstvu. Medtem pa nekdanji direktor in manjšinski lastnik Matjaž Knez napoveduje protiukrepe.

Preden je skupščina podjetja odločila, da za ZIM ni druge rešitve kot stečaj, so v podjetju izpeljali revizijo poslovanja. Predvsem so se osredotočili na projekt Maks. Kot nam je povedal Matjaž Knez, je to izpostavilo, da ni bila kršena nobena zakonodaja, da pa je bil projekt ekonomsko neracionalen. Knez je dodal, da bo dokazoval ravno nasprotno. Po prvih, neuradnih podatkih naj bi namreč revizija pokazala sume nepravilnosti in nepreglednosti pri vodenju projekta Maks.

Direktor mestne uprave Marko Žula je že pred časom izpostavil ceno zemljišča, ki je s 750.000 evrov leta 2006 poskočila na 2,2 milijona leta 2010. A na drugi strani nekateri opozarjajo, da je občina komunalno opremljeno zemljišče, na katerem bo zrasla mednarodna univerza, kuvajtskemu poslovnežu konec lanskega leta prodala prepoceni, za le pol milijona evrov, pa še to z vključenim komunalnim prispevkom, vrednim 300.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.