Slovenija
22 ogledov

Ob otroke zaradi golih slik

Ameriška agencija za zaščito otrok je srbski družini, ki živi v Kaliforniji, odv Žurnal24 main
Ameriška agencija za zaščito otrok je srbski družini, ki živi v Kaliforniji, odvzela otroke zaradi domnevne spolne zlorabe. Čeprav ni nikakršne podlage za obtožbo staršev, oblasti otrok nočejo vrniti.

Do družinske agonije je prišlo po pisanju srbskega časnika Blic v trenutku, ko je oče Vuk Nastić službeni prenosni računalnik odnesel na popravilo. Med dva tisoč fotografijami, ki so bile shranjene na trdem disku, je bilo okoli 20 takih, ki prikazujejo otroke med kopanjem in oblačenjem. Serviser je odkritje prijavil policiji, ta pa je nekaj dni kasneje vdrla v hišo, aretirala Vuka Nastića in njegovo soprogo, otroke pa predala socialni službi.

Sodišče je starše v nadaljnjem postopku oprostilo vseh obtožb, a so se ameriške oblasti kljub temu odločile, da jim ne vrnejo otrok. Obupani starši so odšli celo do psihiatra, ki prav tako ni odkril nikakršnih nagnjenj k morebitnemu zlorabljanju otrok.

Iz otrok izsilili izjavo?
Srbski časnik Press piše, da naj bi omenjena agencija iz deklice izsilila izjavo o tem, da jo je oče otipaval. Slednji odgovarja, da so to popolne laži, do katerih so preiskovalci prišli s sugestivnimi vprašanji. "Gre za navadne izmišljotine. Moja otroka sta in redno ju kopam in umivam," dodaja oče.

Oče Vuka Nastića, ki živi v Beogradu, je za srbske časnike zatrdil, da je nad ravnanjem ameriških oblasti zgrožen. "Moj sin in snaha imata svoja otroka rada bolj kot vse na tem svetu. Nikoli, res nikoli ne bi niti pomislila na zlorabo," konča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.