Slovenija
4296 ogledov

Obsedno stanje na cestah: Obetajo se večkilometrski zastoji, tu bo najhuje

Zastoj Karavanke Bralec
Tudi četrti avgustovski vikend bo podobno kot pretekli zelo obremenjen, saj se bodo mnogi dopustniki iz Hrvaške vračali domov.

"Od četrtka do ponedeljka, med 22. in 26. avgustom, vnovič pričakujte močno povečan promet na slovenskih cestah. Glavna turistična sezona se počasi zaključuje, zato bodo prometni tokovi močnejši predvsem iz smeri Hrvaške proti Avstriji," so zapisali pri infoPot profilu na družbenem omrežju X. 

Objavili so tudi zemljevid, kjer so napovedali, kje bo največ prometa in kje lahko vozniki pričakujete daljše zastoje.

Razlika v primerjavi s preteklimi močno obremenjenimi vikendi je ta, da se spreminja smer zastojev. Predvsem se pričakuje, da bo zdaj glavnina težav in zastojev v smer iz Hrvaške proti Sloveniji oz. Avstriji, saj se bo ta vikend precej dopustnikov vračalo domov.

Kot je razvidno z zemljevida, ki so ga objavil pri infoPot, bodo zastoji najverjetneje nastajali na relaciji Lesce-Karavanke, pa na območju med Razdrtim in Ljubljano ter na Ljubljanskem obroču. Seveda se v primeru kakšne prometne nesreče, lahko daljši zastoji zgodijo tudi drugo, glede na pričakovano veliko količino prometa.

"Še posebej opozarjamo na verjetnost daljših zastojev na gorenjski avtocesti med priključkom Lipce in predorom Karavanke, kjer potniki v tranzitu lahko pričakujejo popolne zapore izvoza Jesenice vzhod, ter na štajerski avtocesti med razcepom Dragučova in prehodom Šentilj," so opozorili na profilu infoPot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • 4krogci 09:38 23.avgust 2024.

    Ok turisti gredo domou..pričakovano....ne razumem pa unga misleca na direkciji za ceste, ki je odobril, da se danes (petek) kosi trava od blavni cesti med Prestrankom in Pivko, s tem da je že zjutraj bil naval avtodomov, pocitniskih prikolic v ...prikaži več obe smeri! Ampak ker to ni vse so se še v Pivki odločil, da je treba ravno na današnji dan obnovit oznake na cesti za šolo in izmenični promet!!! Pa a ste normalni!!! Kje ste bli pa torek,sreda,cetrtek???????

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:20 23.avgust 2024.

    Končno grejo turisti domov,in spet ne bo nič bolje