Slovenija
27 ogledov

Obtožili Riedla in Wolfa

patria oklepnik despot Žurnal24 main
V Avstriji vložili obtožnico proti petim osebam v zvezi s prodajo oklepnikov finske Patrie. Med obtoženimi tudi Hans Wolfgang Riedl in Walter Wolf.

Kot je poročal Wiener Zeitung, dunajsko državno tožilstvo peterico v obtožnici bremeni suma podkupovanja, posredovanja informacij o poslovnih skrivnostih tujcem, kriminalnega združevanja, poskusa težke goljufije in utaje davkov.

Riedlov odvetnik Rüdiger Schender je dejal, da se bodo "očitki razblinili v zraku", češ da je njegova stranka delala za Patrio, obstaja pogodba o proviziji, ni pa šlo za podkupovanje.

Wolf v kriminalni združbi?
Wolfa, ki je eden od glavnih osumljencev v avstrijskem delu preiskave Patria, pa obtožnica bremeni sodelovanja v kriminalni združbi. Njegov odvetnik Markus Singer je vse očitke že zavrnil, poroča Wiener Zeitung.

 

Pri nas obravnava po počitnicah
Glavnega osumljenca v avstrijski preiskavi Riedla sumijo, da je denar Patrie nakazal Walterju Wolfu. Wolfa slovensko tožilstvo sicer sumi, da je Janši ter takratnemu prvemu možu Holdinga slovenske elektrarne Jožetu Zagožnu pomagal pri domnevnem prejemanju daril za nezakonito posredovanje pri nakupu oklepnikov. V Sloveniji naj bi se sodna obravnava v primeru nakupa oklepnikov Patria začela po sodnih počitnicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.