Slovenija
1795 ogledov

Obupana ženska poklicala policiste, ki so njenega sina komaj rešili

vlak Litija Slovenske železnice
Pred dnevi so novomeški policisti s hitrim in požrtvovalnim ukrepanjem rešili življenje moškemu, ki je poskušal storiti samomor, so danes sporočili z novomeške policijske uprave.

"V jutranjih urah smo prejeli klic na pomoč obupane ženske, ki nas je obvestila, da ima njen sin že več dni težave in samomorilne misli. Tistega jutra pa ji je povedal, da si bo vzel življenje in peš odšel od doma. Na kraj je OKC nemudoma napotil policiste PP Novo mesto," so zapisali v sporočilu. 

"Ugotovili so, da je moški odšel proti bližnjemu gozdu, zato so se takoj odpravili v gozd in pričeli z iskanjem. Kmalu zatem so slišali kričanje in zvok bližajočega vlaka. Stekli so proti progi in zagledali moškega ki je stal na tirih in kričal. Na njihove pozive se ni odzival, zato so brez oklevanja stekli do njega. Čeprav se je upiral, so ga zgrabili za roke in vrat ter ga v zadnjem trenutku potegnili s tirov. Potniški vlak je bil takrat oddaljen le še nekaj metrov. Policisti so na kraj dogodka poklicali reševalce in moškega zadržali do njihovega prihoda," so policisti opisali dramatično dogajanje. 

Trije policisti Policijske postaje Novo mesto so pri posredovanju, ko je bilo ogroženo človeško življenje, tvegali lastno varnost, da so rešili življenje občanu, so še dodali policisti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.