Slovenija
25892 ogledov

Odkrite strehe, zalite kleti in poškodovane ceste

Neurje v občini Muta Občina Muta
Gasilci so imeli ponoči veliko dela. Danes zjutraj in dopoldne se bodo ob nevihtah še pojavljali močnejši nalivi.

V občini Dravograd je dež sprožil dva zemeljska plazova, eden je zaprl glavno cesto Radlje-Dravograd, drugi ogroža stanovanjsko hišo v naselju Bukovje. Hudournik je v Sv. Duhu v občini Dravograd odnesel most do kmetije, v občini Mozirje pa je odnesel cesto in poplavil stanovanjsko hišo.

Strele so poškodovale tri stanovanjske objekte, v enem primeru je ogenj poškodoval fasado in ostrešje stanovanjske hiše. Zaradi razmočenega terena so se podirala drevesa, ki so zapirala ceste, poškodovala hiše in osebna vozila, navajajo v centru za obveščanje.

Hudo neurje je prizadelo tudi občine Solčava, Laško in Mozirje Kot je za STA danes povedala solčavska županja Katarina Prelesnik, so v Logarski dolini reševali dva planinca, plaz pa je zasul cesto proti slapu Rinka v Logarski dolini. Težave so tudi zaradi številnih hudournikov.

Reševanje ujetih planincev. Na obračališču pod slapu Rinka. Lani 4. November je blo gor noro. Tole dans pa skor ni za verjet. 😪

Objavil/a Lovro Vrsnik dne Petek, 19. julij 2024

Cesta proti slapu Rinka je od Logarskega kota naprej zaprta za promet. Na njej je veliko kamenja, ki ga bodo v naslednjih dneh po navedbah županje skušali odstraniti. Reka Savinja ni preveč narasla, tako da je ostala v strugi.

Na Gorenjskem je potok odnesel most, gorela hiša, tuje skavte so pospremili na varno

Zalilo terme in dom starejših

Z močnim neurjem so se soočili tudi v Občini Laško. Kot je za STA povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Laško Matej Špiler, je Savinja ostala v strugi, težave pa so jim povzročile meteorne vode, ki so zalile tamkajšnji dom starejših in Thermano Laško, tako da je bilo treba črpati vodo.

Tudi državna cesta Celje-Zidani Most je bila poplavljena, prav tako nekaj podvozov. Poplavljena je bila tudi dovozna cesta proti Zdravilišču Laško. Posledice neurja pa so gasilci že sanirali.

Hudournik zasul cesto, poplavljene tri hiše

Mozirski župan Ivan Suhoveršnik je za STA dejal, da je bilo v petek zvečer najhuje v naselju Lepa Njiva, kjer je hudournik Ljubija zasul cesto, poplavljene pa so tudi tri hiše. Škoda je precejšnja, je ocenil. Pristojne službe so že na terenu in odstranjujejo kamenje s ceste v Lepi Njivi.

Nekaj nevšečnosti je neurje povzročilo še v občinah Šoštanj in Velenje.

 | Avtor: Uprava za zaščito in reševanje Uprava za zaščito in reševanje

V občini Domžale je v času neurja močan veter odkril nekaj streh stanovanjskih objektov, meteorna voda pa je zalila nekaj kletnih prostorov, garaž in stanovanjskih objektov.

Občino Dravograd je v večernih urah zajelo močno neurje. Na več lokacijah je meteorna voda zalivala kleti objektov, sprožilo se je več plazov, večja škoda je nastala na prometni infrastrukturi. Več cest je neprevoznih. Posredujejo gasilci in dežurne službe, ki posledice odpravljajo, poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

V občini Kamnik je v času dogodka večjega obsega, neurja, močan veter podrl nekaj dreves, meteorna voda pa je ogrožala nekaj stanovanjskih objektov. V občini Komenda je v času dogodka večjega obsega, neurja, meteorna voda pa je zalila nekaj kletnih prostorov, garaž in stanovanjskih ter poslovnih objektov.

V občini Kostanjevica na Krki je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta.

V občini Krško je v času dogodka večjega obsega, neurja, meteorna voda zalila več kletnih prostorov. 

V občini Ljubljana je v času neurja močan veter podrl nekaj dreves, meteorna voda pa je zalila nekaj kletnih prostorov in stanovanjskih objektov.

V občini Medvode je v času neurja, meteorna voda zalila nekaj kletnih prostorov. 

V občini Mengeš je v času dogodka večjega obsega, neurja , meteorna voda zalila nekaj kletnih prostorov, garaž in stanovanjskih objektov. Prostovoljne gasilske enote GZ Mengeš odstranjujejo posledice neurja.

Dne 19.7.2024 je ob 22.37 občino Mozirje zajelo močno neurje. Zaradi naraslih hudournikov so zalite ceste, zalite kleti stanovanjskih objektov in podrta drevesa. Na terenu posredujejo gasilci.

Občino Muta je zajelo neurje z močnimi padavinami. Voda je na več lokacijah zalila kleti, ogrožala objekte, plazovi so poškodovali prometno infrastrukturo.

Dne 19.7.2024 je ob 22.45 občino Solčava zajelo močno neurje. Zaradi naraslih hudournikov so zalite ceste, zalite kleti stanovanjskih objektov in podrta drevesa. 

GAsilci so bili aktivirani tudi v občini Šoštanj in Velenje, ter v občini Vodice, kjer je meteorna voda ogrožala nekaj stanovanjskih objektov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • radovednica 08:26 20.julij 2024.

    No ja, vremenarji, spet ste ga tupili z napovedjo o alarmu za celo Slovenijo. Na širšem JV ni bilo več kot nekaj nepotrebnega vetra, ki je še tistih 8 - 10 kapelj, sicer že zdavnaj prepotrebnega dežja odpihnil. Grmenja, hvala ...prikaži več naj bo kjerkoli že, ni bilo niti slišati. Torej, kdaj bo dež, ki ste ga obljubljali (tri kaplje!). Neurij pa ne potrebujemo.