Slovenija
3900 ogledov

Odlične novice za vse voznike, to se dogaja s cenami goriv

Bencinska črpalka, dekle toči gorivo Profimedia
V torek ob polnoči se izteče 14-dnevno obdobje reguliranih cen, nato bo vlada določila nove regulirane cene pogonskih goriv za obdobje 14 dni. Kakšne bodo? Cene goriv sicer na mednarodnih trgih padajo.

"V zadnjih dveh tednih na trgih z nafto opažamo pocenitve, ki odmevajo tudi na mediteranskih trgih goriv," pišejo pri Mojih financah, kjer so izračunali, da se bo gorivo pocenilo. Na to bo imela največji vpliv vlada, ki lahko poseže v formulo izračuna reguliranih cen goriv, kot je to storila dvakrat v zadnjem mesecu dni.

"Po svoji navadi so sredozemski trgi sledili trendom naftnih trgov. Sprva smo bili priča opaznejšemu upadu vrednosti, vendar se je proti koncu obravnavanega obdobja cena nekoliko stabilizirala zaradi geopolitične negotovosti na Bližnjem vzhodu, kar je vodilo v opazen odboj cene. Upad cene nafte v minulih tednih je rezultat kombinacije več dejavnikov, vključno z manjšim povpraševanjem na svetovni ravni, povečano proizvodnjo v nekaterih glavnih državah proizvajalkah in izboljšanimi zalogami v ZDA," pišejo pri spletnem portalu, kjer dodajajo, da tečaj evro-dolar tokrat nima opaznejšega vpliva na določanje reguliranih cen, saj je razmerje v zadnjem 14-dnevnem obdobju primerljivo z dvotedenskim razmerjem pred tem.

Pri spletnem portalu tako pričakujejo, da se bodo cene bencina, dizla in kurilnega olja znižale za nekaj centov na liter.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • ivo5 13:11 10.avgust 2024.

    Novica je dolgovezenje in nič povedanega. Ne berem več, ker so pompozni naslovi brez vsebine. Zamenjajte pisce člankov, ker tole je čisti balast.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:49 10.avgust 2024.

    Ne bo sile, bo vlada pristavila lonček in zvišala trošarine, "pola meni, pola tebi"...

  • Ender3 10:30 10.avgust 2024.

    Tisto pa, kar se dogaja na trgovskih policah pa očitno nikogar več ne moti..Cene gredo samo navzgor in Hofer nas vsako uro opozarja, da imamo fer griljantne nakupe. Sedaj se moramo vprašati, kaj je bolj pomembno hrana kot človeško gorivo ...prikaži več ali naftni energenti kot, pogonsko gorivo prevoznih sredstev..