Slovenija
49 ogledov

Odpoklic bio vafljev brez glutena

Koruzni vaflji sonital.si
Ste kupili bio koruzne vaflje Fiorentini? Ne jejte jih! Distrubuter za Slovenijo, podjetje Sonital iz Ljubljane, je objavil njihov odpoklic.

Kot pojasnjujejo v podjetju Sonital, obstaja sum, da je v bio vafljh brez glutena povečana vsebnost mikotoksina deoksinivalenola, pri čemer sicer izpostavljajo, da deoksinivalenol predstavlja neznatno tveganje za zdravje. Potrošnikom vseeno svetujejo, naj izdelek vrnejo v trgovino ali zavržejo.

Bio koruzni vaflji Fiorentini brez glutena so pakirani v 120-gramski embalaži s potiskanim ovojem valjaste oblike. Distributer je poudaril, da sta v prodajni verigi dve različni grafični podobi, ostali identifikacijski podatki pa so enaki.

Odpoklic velja za izdelke ne glede na datum proizvodnje ali rok uporabe. EAN koda, označena na obodu embalaže, je 8002885003390. Proizvajalec je podjetje Fiorentini Alimentari, Strada del Francese, 156, Torino, Italija.

Če boste izdelek vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, ste upravičeni do povračitve denarja.

Komentarjev 5
  • erikkk 06:27 19.avgust 2015.

    površnost kontrole in pa zakoni tako ohlapni da se mi zdi da vse povprek ni bio

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:37 18.avgust 2015.

    Z napačne strani gledaš zadevo. Namreč BIO izdelki potrebujejo veliko več kontrol. Ja zato se tud več hrane stran vrže ker pač brez kemije večkrat pride do gnilob ipd. Ampak če se pa doskrat kontrolira pa imaš potem brez kemije ...prikaži več pridelan lep BIO naraven izdelek.

  • miho 09:48 18.avgust 2015.

    Tole je verjetno kar malo preveč bio in so prišli zato škodljivci noter.