Slovenija
986 ogledov

Odredili so prepoved gibanja, ponekod so prekinjene prometne povezave

Plaz v vasi Kokra BORUT ŽIVULOVIČ 'BOBO'
Na območju Kokre v občini Preddvor, kjer je zaradi neurja v noči na soboto zasulo deset hiš, danes nadaljujejo odpravljanje posledic. Župan Rok Roblek ocenjuje, da bo danes pomagalo več kot sto članov različnih služb in prostovoljcev, ki jih usmerja civilna zaščita, saj je tam odrejena prepoved gibanja. Prepovedano je tudi preletavanje z droni.

Zaradi velike količine padavin je v poznih petkovih večernih urah na delu razpotegnjene vasi Kokra po hudourniški strugi prineslo velike količine kamenja in blata.

"Štiri hiše so bile popolnoma zasute, od tega se ocenjuje, da sta vsaj dve neprimerni za bivanje," je danes za STA dejal župan Občine Preddvor Rok Roblek.

Med prebivalci poškodovanih ni bilo, je pa šest prebivalcev iz treh objektov moralo poiskati druge namestitve. "Danes računamo z njimi opraviti pogovor o dolgoročnih rešitvah," je pojasnil župan. Možne namestitve zanje občina ima, bodo pa prizadetim občanom, tako župan, dali čas za razmislek.

Danes s pomočjo različnih podizvajalcev, gradbenih strojev, gasilcev, komunale in drugih služb ter prostovoljcev nadaljujejo odstranjevanje posledic plazu ter odvoz velikih količin materialov.

Je pa štab civilne zaščite Občine Preddvor v soboto zaradi izrednega stanja in predvsem zaradi varnosti vseh do nadaljnjega odredil prepoved gibanja na območju Kokre. Prepovedano je tudi nepooblaščeno preletavanje z droni, saj bodo pristojni opravljali posnetek stanja.

Medtem so zaradi poškodovanih cest prekinjene prometne povezave do nekateri kmetij na okoliških pobočjih, do katerih bodo, tako župan, danes skušali urediti potrebne dostave.

Za 47 belgijskih skavtov, ki so jih ob neurju evakuirali iz sosednje doline in jim nudili začasno namestitev so našli nadomestno lokacijo za taborjenje, regijska civilna zaščita pa jim bo zagotovila potrebne šotore. Tam bodo po napovedih ostali do petka, ko imajo že od prej načrtovan prevoz za vrnitev domov, je še povedal župan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.