Slovenija
56154 ogledov

Oglasila se je mati napadenega učenca OŠ Velika Dolina

Napad na učenca Twitter
Dečka je strah, psihično je popolnoma na tleh.

Za Svet na Kanalu A je spregovorila mama učenca OŠ Velika Dolina, ki je v nedavnem napadu utrpel telesne poškodbe. 

Kot smo že poročali, je brežiški župan Ivan Molan po tem, ko je v ponedeljek eden od učencev Osnovne šole Velika Dolina vstopil v šolo in udaril enega od učencev, dejal, da ne gre za osamljen incident in da ima občutek, da Policija romskega nasilja ne obvladuje več. A to so predstavniki Policijske uprave Novo mesto včeraj kategorično zavrnili

Mama napadenega učenca pa je povedala, da je njen sin psihično popolnoma na tleh po brutalnem napadu, ki ga je doživel v šoli. Strah ga je in ne želi si vrniti v šolo. Povedala je, da je imel deček prerezano čelo in je zaradi poškodb pristal v bolnišnici.

Po besedah ravnateljice je v ponedeljek ob 7.10 eden izmed romskih učencev vstopil v učilnico 9. razreda in dvakrat udaril enega od učencev. Napadeni učenec se je začel umikati, pri čemer ga je nasilnež odrinil, da je zadel ob rob mize in se dodatno poškodoval.

"Policija se zagotovo odziva na vse prijave in obravnava vse kršitve, ne glede na to, kje so storjene. Mi ne vodimo statistike po etični pripadnosti, res pa je, da imamo zaposlenega policista, ki se primarno ukvarja z romsko problematiko," je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril višji samostojni inšpektor Željko Hvalec"Lahko rečem, da imajo tako Policijske uprave kot vse Policijske postaje, kjer prebivajo pripadniki romski skupnosti, izdelane akcijske načrte in v teh načrtih so opredeljene vse aktivnosti, ki se izvajajo na tem območju," je še dodal.

dezurni@styria-media.si