Slovenija
6 ogledov

Ohladitev lahko prinese bolezni

V nedeljo se bo pooblačilo, izključena ni niti toča. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Konec tedna nas čakajo ohladitve. Tako hitra ohladitev lahko s seboj prinese tudi bolezni.

Toplo obdobje se počasi zaključuje. Nenadne spremembe vremena in velik padec temperatur, kot mu bomo priča ta konec tedna, vplivajo tudi na naše zdravje.

Vreme lahko okrepi že prisotne bolezenske znake ali pa sproži pojav bolezni, če so zanjo že izpolnjeni pogoji. Najbolj značilne bolezni, ki se odzivajo na vremenske razmere, so bolezni srca in ožilja, bolezni dihal, revmatoidni artritis, duševne in nevrološke bolezni, migrene. Tudi pogostost krčev, embolij, fantomskih bolečin in bolečin na mestih že saniranih poškodb je povezana s spremembami vremena.

 

Cepite se, dokler je čas

Pri hitrem padcu temperatur pa nas lahko presenetijo tudi prehladi ali celo gripa. In ravno te dni se začenja cepljenje proti gripi, za katero po podatkih inštituta za varovanje zdravja v Sloveniji vsako leto zboli okrog pet odstotkov prebivalstva. Cepljenje je možno v ambulantah Zavoda za zdravstveno varstvo po Sloveniji.

Poleg tega pa sprememba vremena vpliva tudi na spanec, slabšo zbranost, hitreje se utrudimo in počutimo slabo brez pravega vzroka, smo razdražljivi, potrti ali imamo občutek, da nam delo ne gre od rok.

Komentarjev 2
  • dejviddd 21:27 05.oktober 2011.

    Saj danes že večina ljudi ve za skrivni projekt HAARP in da letala cele dneve letajo in spuščajo kemijske setavine + zmesi kovin.. ki nato v zraku kondenzirajo in ustvarijo umetne oblake.. Kaj je namen Chemtrail-ov raziščite sami. No ta ...prikaži več ta fronta je pač ena takih umetno sproduciranih front...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:28 05.oktober 2011.

    Prov bojim se tele ohladitve,ker lahko dobim AIDS al pa HEPATITIS C?