Slovenija
33 ogledov

Opozorilo: Reke bodo poplavljale

Poplave v Ilirski Bistrici leta 2014 Simon Maljevac
Po podatkih Agencije za okolje RS reke v osrednji, jugovzhodni in vzhodni Sloveniji naraščajo. Reka Mirna je presegla opozorilni pretok in se pričala razlivati ob strugi.

Ponoči in v soboto zjutraj bodo reke zlasti v osrednji, jugovzhodni in vzhodni Sloveniji še naraščale.

Manjše reke lahko poplavijo na območjih vsakoletnih poplav.

Reka Ljubljanica se bo pričela ponovno razlivati na običajnih mestih na Ljubljanskem barju. V soboto bo v poplavila tudi reka Krka, predvidoma na območjih vsakoletnih poplav.

Sneg Brežice | Avtor: bralec Gašper bralec Gašper

Sneg se ponekod po državi že oprijemlje cestišč, zato za volanom previdno, vožnjo prilagodite razmeram na cesti.

S Prometno-informacijskega centra poročajo, da je na cesti Ljubljana - Kočevje , Pijava Gorica - Velike Lašče - Ribnica, zaradi snega na cesti obvezna zimska oprema.

Na tem odseku je imelo veliko vozil težave, trenutno pa je cesta Kočevje - Ljubljana, pri Velikih Laščah, zaprta zaradi zdrsa tovornega vozila in zasneženega cestišča. Zaprta je tudi regionalna cesta Nova vas - Lož - Babno Polje. 

Zimska oprema je obvezna tudi na cestah Tržič - Ljubelj, prelaz Ljubelj, ter Podkoren - Korensko Sedlo.

Padavine bodo predvidoma ponehale jutri dopoldne. Danes zvečer in ponoči se bo meja sneženja spustila pod 400 metrov nadmorske višine, napovedujejo na Agenciji za okolje.

Po nižinah v notranjosti bo ponekod lahko zapadlo do okoli 10 centimetrov mokrega snega, z nadmorsko višino pa bo količina snega hitro naraščala.  "Nad okoli 600 metri nad morjem bo zapadlo predvidoma od 20 do 40 centimetrov snega, nad 1000 metri pa ponekod tudi okoli pol metra," napovedujejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.