Slovenija
37 ogledov

Orač s pismom nad Ocvirka

Župan pravi, da bi se rad dobil z Jurijem Oračem (levo), a se mu ta ne oglaša na Žurnal24 main
(Ne)športna obračunavanja. Športni klub zahteva denar za dejavnost.

"Dovolj vas je zaposlenih na občinski upravi, da bi lahko poskrbeli za pravočasno in kontinuirano financiranje športnih programov," v odprtem pismu županu piše Jurij Orač, predsednik domačega kluba borilnih veščin. Hoče pojasnila, ali ima občina sploh še kaj denarja za financiranje športa. "Zadnje nakazilo, ki smo ga prejeli septembra, je bilo za avgust, septembrskega pa še ni," se jezi.

Dotacije
Z zamudo. "Sredstva društvom res nakazujemo z eno- oziroma dvomesečno zamudo. To se dogaja zaradi velikih projektov, saj sredstva, ki smo jih dobili prek razpisov, ne pritekajo tako hitro, kot je bilo načrtovano," pojasnjuje Ocvirk.

Za odprto pismo se je odločil, ker mu župan v štirih dneh ni odgovoril na vprašanje, kdaj bodo društva prejela denar, ki so si ga prislužila z delom in rezultati športnikov ter ekip na občinski, državni in mednarodni ravni.

 

Za rekreativni šport
"Mi smo dolžni podpirati rekreativni, množični šport, ne vrhunskega, dolžni smo zagotavljati možnosti za to, a ne nujno v denarju," odgovarja župan Srečko Ocvirk.

Pojasnjuje, da občina društvom zagotavlja prostore in da pri tem nobenega kluba ne omejujejo. "Težko pa razumem, ko gledam načrte društev, da manj kot polovico denarja porabijo za opremo in prostore, več kot pol pa za trenerje, sodnike in storitve, ki so že na meji komerciale," je oster.

Komentarjev 1
  • Irena Orač K 10:25 21.junij 2013.

    Ocvirk kot Ocvirt, tako kot venomer aroganten in pohlepen...