Slovenija
10902 ogledov

Oranžno opozorilo: Možna toča, močnejši nalivi in strele

neurje nevihta nebo Profimedia Viharno nebo.
Popoldne in zvečer je pričakovati močnejše nevihte, napovedujejo vremenoslovci.

Agencija RS za okolje (Arso) je za nedeljo popoldne in zvečer izdala oranžno opozorilo zaradi možnosti močnejših krajevnih neviht. Sprva bo še sončno in vroče, nato bo državo prešla vremenska fronta, ki je od severa dosegla Alpe.

Za vso državo z izjemo jugozahoda velja oranžno opozorilo zaradi možnosti lokalno močnejših nalivov s točo, močnejšimi piši vetra in udari strel. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave, udari strel lahko zanetijo požare, opozarja Arso.

Sprva bo sončno in vroče, popoldne pa bodo na severu začele nastajati krajevne nevihte, ki se bodo proti večeru razširile nad večji del Slovenije. Nevihte bo spremljal okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem bo zvečer zapihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija. Ponoči se bo ozračje umirilo, napoveduje agencija.

Za jugozahodni del države je še vedno razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja.

V ponedeljek bo na severu še nekaj spremenljive oblačnosti s kakšno ploho. Drugod bo povečini sončno. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem burja, ki bo postopno slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

toča neurje | Avtor: Profimedia Profimedia

Opozorilo: Danes popoldne in zvečer lahko v notranjosti Slovenije nastanejo krajevna neurja. Na Primorskem pa je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Obeti: V torek in sredo bo pretežno jasno ter postopno spet bolj vroče.

Vremenska slika: Vremenska fronta je od severa dosegla Alpe in bo v večernih urah prešla naše kraje. Pred njo k nam še doteka zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva sončno in vroče. Sredi dneva bodo v Alpah začele nastajati plohe in nevihte, ki se bodo proti večeru razširile proti jugovzhodu. Ob tem bo zapihal okrepljen severovzhodni veter, ob severnem Jadranu zmerna burja. V ponedeljek se bo postopno razjasnilo, burja bo slabela.

Biovreme: Danes bo vremenska obremenitev postopno naraščala. V ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ugoden in vzpodbuden. Sredi dneva in popoldne bo po nižinah Primorske povečana toplotna obremenitev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:32 28.julij 2024.

    Možno je lahko pa tudi ne