Slovenija
40775 ogledov

Vreme: Oranžno opozorilo, ti kraji bodo najbolj na udaru

Vročina
1/4
Arso sporoča: predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev.

Danes bo večinoma jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 35 °C. Jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, ob morju 22, najvišje dnevne od 30 do 37 °C.

Napoved za sosednje pokrajine: prevladovalo bo sončno in vroče poletno vreme. Jutri bo sončno in vroče, predvsem v Alpah bo popoldne lahko nastala kakšna ploha ali nevihta.

Obeti: v sredo in četrtek bo sončno in v notranjosti Slovenije malo manj vroče. Verjetnost za kakšno ploho ali nevihto bo majhna. Pihal bo veter vzhodnih smeri.

Oranžno opozorilo za toplotno obremenitev, četrtek 15.7. | Avtor: Arso Arso

Arso še opozarja, da bo predvsem sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev zaradi visokih temperatur. Za Slovenijo je za danes izdal oranžno opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve, in sicer za vse regije z izjemo severozahodne, kjer je izdano "le" rumeno opozorilo. Za jutri je za celotno Slovenijo izdano oranžno opozorilo. 

Napoved od 18. do 23. julija 2024

V višinah bo prevladoval zahodni zračni tok, v katerem bo nekaj vremenskih motenj. Večinoma bodo potovale severno od Alp in naše kraje le oplazile ter povzročale nestabilno ozračje. Nad Sredozemljem in južno Evropo bo vztrajala vročina, manjša ohladitev se nakazuje v začetku prihodnjega tedna.

Prevladovalo bo sončno in vroče vreme. Verjetnost vročinskih neviht bo v severni in severovzhodni Sloveniji nekoliko večja kot drugod. Jutranje temperature bodo po nižinah okoli 20, najvišje dnevne pa med 30 in 36 °C. Najbolj vroče bo predvidoma na Primorskem, v notranjosti bo nekoliko manj vroče kot do torka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Metod Kvargl
    metod1 17:51 15.julij 2024.

    Sem na dopustu. Madona, kako je čas začel divjati...