Slovenija
39 ogledov

Osebnost Primorske prvič ženska

Osebnost Primorske lanskega leta je Tea Leban; nagrada je šla v prave roke, meni
1/32
Žurnal24 main
V petih letih, odkar Primorske novice in Radio Koper izbirata osebnost leta, gre priznanje prvič v roke ženski prejemnici.

Bralci Primorskih novic in poslušalci Radia Koper so vsak mesec lanskega leta med štirimi predlaganimi kandidati izbirali osebnost meseca. Med dvanajstimi mesečnimi zmagovalci leta 2009 so glasovalci največ glasov namenili direktorici Varstveno delovnega centra Nova Gorica Tei Leban.

Direktorica Varstveno delovnega centra Nova Gorica Tea Leban si skupaj s sodelavci prizadeva za izboljšanje razmer, v katerih živijo in delajo ljudje s posebnimi potrebami.

Lebanova je s svojo ekipo tudi tista, ki je pospešila priprave za gradnjo tretje enote VDC v Novi Gorici, ki naj bi odprl vrata jeseni 2011, je zapisano v obrazložitvi.

Prvi zmagovalec izbora Osebnost Primorske je bil leta 2005 Tomislav Klokočovnik, tudi leta 2006 je zlato jabolko prejel zdravnik, Erik Brecelj, sledila pa sta mu še duhovnik in direktor območne Karitas za Istro Franc Prelc ter pisatelj Boris Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.