Slovenija
29 ogledov

Ostanke strmoglavljenega letala odpeljali na ministrstvo za obrambo

letalska nesreča Anže Petkovšek
Ostanke strmoglavljenega letala so iz okolice Mengša odpeljali na ministrstvo za obrambo, kjer bodo opravili še podroben pregled.

Po treh dneh so kriminalisti zaključili z ogledom kraja strmoglavljenega letala, ki je bilo iz Dunaja na poti v Ljubljano. Kot je pojasnila predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko, posebnih ugotovitev pri današnjem ogledu kriminalisti niso ugotovili. Že včeraj pa so potrdili, da niso odkrili elementov kaznivih dejanj.

Dele letala so zdaj po odredbi preiskovalca odpeljali v objekt ministrstva za obrambo, kjer se bo opravil podroben pregled.

letalska nesreča | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Strmoglavilo naj bi že v fazi priprave na pristanek

Kot smo neuradno izvedeli že na dan nesreče, naj bi letalo, v katerem je bil le pilot, strmoglavilo že v fazi priprave na pristanek. V slovenski zračni prostor je vstopilo ob 18:29, po naših informacijah se je pilot takrat tudi javil kontrolorjem zračnega prometa.

Ob 18:50 naj bi letalo izginilo z radarjev, zadnjič so ga zaznali na višini okoli tisoč metrov. Pilot SOS signala ni oddal, smo pa neuradno izvedeli, da naj bi kontrolorjem sporočil zgolj: "Problem!"

Komentarjev 1