Slovenija
109 ogledov

OTP skupina, katere članici sta tudi naši banki, razglašena za najboljšo banko

banka OTP prevzela Novo KBM Nova KBM OTP
Skupina OTP najuspešnejša evropska banka v letu 2023

S&P Global Market Intelligence je objavil svojo prvo lestvico najboljših bank v Evropi. Za najuspešnejšo evropsko banko v letu 2023 je razglasil OTP Group.

Kot je znano, je madžarska bančna skupina OTP lani  prevzela slovenski banki SKB in NKBM, ki se zdaj pripravljata na združitev. Banki se bosta predvidoma združili 22. avgusta. Združena banka se bo preimenovala v OTP banko, imela pa bo tudi nov logotip, ki ga bodo postopoma uvajali v bančnih poslovalnicah.

primorska 29.10.09, nova kbm, nkbm, vlom, banka, nova gorica, obrtni dom, foto: Slovenija OTP uradno lastnica NKBM, to bo prva velika novost za stranke

S&P Global Market Intelligence je uvrstil 50 največjih javno kotiranih bank v Evropi po bilančni vsoti glede na sedem tehtanih finančnih meril, vključno z donosnostjo povprečnega kapitala, neto obrestno maržo, neobrestnimi prihodki/povprečno bilančno vsoto, razmerjem med stroški in prihodki, razmerjem problematičnih posojil, razmerje neto stabilnega financiranja in razmerje navadnega lastniškega kapitala prvega reda za določitev relativne ocene uspešnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.