Slovenija
22 ogledov

Pahor in Janša brez zaključkov

jansa_pahor_bobo_250808 Žurnal24 main
Sestanek predsednika vlade Boruta Pahorja in prvaka največje opozicijske stranke SDS Janeza Janše. Konkretnih zaključkov pogovor ni prinesel, pravijo v SDS.

Tako v kabinetu predsednika vlade kot v SDS so z informacijami o pogovoru, ki je v ponedeljek minil stran od medijskih žarometov, kot je Pahor tudi želel, izjemno skopi.

Predsednik vlade ocenjuje sestanek kot koristen, so povedali v njegovem kabinetu. Niso pa želeli odgovoriti na vprašanje, o čem sta se pogovarjala, niti ne, ali se bosta morda še sestala. V SDS pa so pojasnili, da sta si Pahor in Janša izmenjala poglede o aktualnih političnih problemih in njihovih možnih rešitvah, konkretnih zaključkov pa pogovor ni prinesel.

Pahor se je pred Janšo srečal še s predsednikoma SLS in SNS, Radovanom Žerjavom in Zmagom Jelinčičem, in je tako zaključil krog pogovorov z najvišjimi predstavniki opozicije v parlamentu.

Kako bi presegli nestabilnost?
Kot je premier pojasnil minuli četrtek, je tem za pogovore z opozicijo veliko. Po njegovih besedah v Sloveniji, podobno kot v mnogih drugih državah, potekajo posvetovanja ne le glede okrevanja nacionalnega gospodarstva, ampak tudi o tem, kako ravnati v napetih mednarodnih okoliščinah.

"Ena od tem je prav gotovo, kako v teh okoliščinah presegati morebitno politično nestabilnost tako, da ta ne bo ogrožala naših nacionalnih interesov. Ti pa so povezani s tem, da se nadaljuje okrevanje gospodarstva, da se še naprej krepi, ne pa razdrobi ugled, ki si ga je Slovenija pridobila," je v četrtek povzel premier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.