Slovenija
20 ogledov

Pahor o nadaljnih ukrepih

scenarij vladna kriza Žurnal24 main
Premier Borut Pahor na današnji seji vlade o nadaljnih ukrepih po referendumski zavrnitvi pokojninske reforme in tudi o odzivih na zahteve LDS in Zares o rekonstrukciji vlade.

Predsednik vlade Borut Pahor se na zahteve LDS in Zares včeraj ni odzval, saj je bil na obisku na Hrvaškem. Poslanci SD so sicer že v torek izrazili podporo Pahorju, a hkrati dejali, da bo precej odvisno od potez koalicijskih partneric.

Po ponedeljkovem sestanku s predsednikom Zares Gregorjem Golobičem in predsednico LDS Katarino Kresal je Pahor povedal, da v koaliciji razmišljajo o interventnem zakonu in rebalansu proračuna, dopušča pa tudi možnost, da bi vlada predlagala zgolj rebalans proračuna.

Ideji o interventnem zakonu nasprotujejo v Zares, kjer so sinoči tudi predlagali temeljito rekonstrukcijo vlade. Največji vladni stranki SD so dali časa dva tedna, da pove, kako bi tako rekonstrukcijo izvedla, sicer bo stranka Zares iz vladne koalicije izstopila.

Podobno zahtevo so sinoči podali tudi v LDS, kjer zahtevajo novo vlado.

O aktualnem političnem stanju v državi bodo popoldan razpravljali tudi na seji sveta SDS, kjer so že večkrat pozvali k predčasnim volitvam.