Slovenija
7 ogledov

Pahor pravi: Vse ob svojem času

Borut Pahor Saša Despot
Dosedanji premier Borut Pahor bi bil znova mandatar, če bi ljudje tako želeli, večino odločitev iz preteklega mandata pa ne bi spreminjal. O morebitnem odstopu z mesta predsednika SD pa ostaja skrivnosten.

Predsednik SD in premier, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor je v intervjuju za Delo dejal, da o kandidaturi za predsednika države ne razmišlja, je pa potrdil, da gre na državnozborske volitve in da je ponovno pripravljen prevzeti tudi mandatarstvo, če bi se ljudje tako odločili.

Na vprašanje, ali bo spomladi prepustil predsedniško mesto v SD svojemu nasledniku, pa je Pahor odgovoril le: Vse ob svojem času.

Voljo, da želi nadaljevati, ima "zaradi izkušenj, ki si jih je pridobil v zadnjih letih in sposobnosti presoje, kaj je bistveno. Če v letu 2009 ne bi rešili slovensko-hrvaških sporov, bi bila zaman vsaka pomoč gospodarstvu, ker bi imeli tako hude varnostne probleme. Sposobnost strateške presoje je v kriznih razmerah ključna," poudarja.

"Nismo storili vsega, a večino pomembnih odločitev, ki smo jih sprejeli, bi sprejel še enkrat," trdi premier, ki utemeljuje, da "smo Slovenijo obvarovali pred hudimi socialnimi stiskami, nestrpnostjo, sovraštvom, znali smo stvari premikati naprej, kljub nepotrebnim in nekoristnim aferam. In če javnost meni, da je zdaj slabo in hudo, se ne zaveda, kaj nas šele čaka v naslednjih letih," je dejal Pahor.

Ob tem meni, da ljudje verjamejo, da bo že zamenjava človeka sama po sebi prinesla spremembe na bolje. "Zdi se jim, kar je hudo zmotno, da ne more biti slabše. Lahko je veliko slabše," opozarja. Ob tem je prepričan, da velika večina političnih tekmecev obljublja nekaj, kar je po njegovem mnenju zelo oddaljeno od realnih možnosti.

Komentarjev 1
  • privat 07:55 31.oktober 2011.

    na goli otok z takimi ljudmi...kaj za boga dela policija