Slovenija
24 ogledov

Pakt za evro za preboj Slovenije

Žurnal24 main
Premier Borut Pahor pred udeležbo na zasedanju Evropskega sveta v Bruslju po seji vlade spregovoril o "paktu za evro". Vlada sprejela predlog obveznosti v okviru izpolnjevanja zavez pakta za evro.

Vlada je danes sprejela predlog obveznosti za uresničevanje tako imenovanega "pakta za evro", ki bo po besedah premierja Boruta Pahorja povečal konkurenčnost območja evra in enotnega trga v celoti ter utrdil valuto evro v mednarodni ekonomiji. Te se nanašajo na spodbujanje konkurenčnosti in zaposlovanja, prispevke k vzdržnosti javnih financ in krepitvi finančne stabilnosti.

Pakt za evro bodo voditelji sprejeli na dvodnevnem zasedanju vrha Evropske unije v Bruslju, kamor je že odpotoval tudi premier Pahor, kjer bo predlog obveznosti, ki jih je Slovenija pripravljena sprejeti, tudi predstavil.

"Na varni strani radarja"
"Slovenija pakta za evro ne sprejema zato, ker je bil tak dogovor z drugimi državami, sprejemamo nekatere ukrepe, ki nas bodo ohranili na varni strani radarja v Evropi," je dejal premier.

Vlada bo predlog obveznosti posredovala socialnim partnerjem in se z njimi pogajala, je dejal Pahor, želi si tudi dialoga z opozicijskimi strankami, predlogi pa bodo tudi v javni obravnavi, je še pojasnil.

"Prizadeval si bom, da bomo imeli na ta način v naslednjih dveh mesecih oblikovan pakt za napredek, pakt, ki je dogovor vseh relevantnih sil, ki bodo omogočile preboj Slovenije," je še dejal Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.