Slovenija
17 ogledov

Parkirišče ni javno dobro

Gradbeni stroji, kamioni in kombiji so te dni zasedli parkirišča in pregnali kup Žurnal24 main
Zagate. Zaradi gradnje ceste in bovling centra stranke nimajo kje parkirati.
Do konca oktobra
Ureditve. “Pri gradnji tega dela infrastrukture, kamor spada ureditev parkirišča, pločnikov in kolesarske steze se prepletajo interesi občine, države in solastnikov,” pravi župan Srečko Ocvirk in dodaja, da bo glavnina del narejena do konca oktobra.

 

Parkirišče je polno kamionov in kombijev in človek niti do trgovine ne more več,” nas je poklicala razjarjena bralka. Njene pritožbe se nanašajo na parkirišče pred Merxom, kot občani še vedno imenujejo zdajšnjo Tuševo trgovino sredi mesta, poleg katere je še nekaj drugih lokalov. “Zaradi gradnje osrednje mestne ulice in bližnjega poslovnega objekta na mestu nekdanje železnine je promet močno upadel, strank skorajda več ni,” vijejo roke tudi trgovci.

Zavračajo očitke
“Ureditev gradbišča ni naš problem, temveč problem gradbinca, poleg tega pa obrtniki, ki te dni končujejo dela, zasedajo dobro polovico našega parkirišča,” pojasnjuje Andreja Jamšek iz družbe Sava avto, ki gradi poslovno stavbo v mestu.

 

Občina je kriva, če so poplave, zdaj je spet kriva, ko poskuša preprečiti poplave z gradnjo kanalizacije.
Srečko Ocvirk

Dodaja, da omenjeno parkirišče ni javno dobro, temveč je zasebno, kar 60 odstotkov ga pripada njihovi družbi. “Mi bomo dela končali v nekaj dneh, nazaj bomo zasadili tudi drevesa, čeprav jih nismo mi požagali,” pravi Jamškova, ki odprtje poslovno-zabavnega centra Bowling De Luxe napoveduje za konec meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.