Slovenija
28 ogledov

Pazljivo pri uveljavljanju popusta!

nakupovanje, kartica, plačilo Žurnal24 main
Pri uveljavljanju popusta se je potrošnici primerilo, da ji tega po že izstavljenem računu niso želeli obračunati. Zaplet je prijavila na Zvezo potrošnikov Slovenije. Ponudnik je na koncu moral vrniti del kupnine.

Na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) je opisan primer zapleta pri uveljavljanju popusta. Potrošnica je navedla, da ima kartico popustov slovenskega trgovca; v katalogu ugodnosti je bilo zapisano, da lahko popust izkoristi tudi pri njegovih številnih partnerjih. “Ko pa sem pri enem od the partnerjev pri plačilu s kartico želela uveljaviti tudi popust za storitev, mi je prodajalka pojasnila, da to ni več mogoče, saj je bil račun že natisnjen.” Potrošnica je bila primorana plačati polno ceno storitve in to ne glede na to, da v katalogu ni bilo pojasnjeno, da mora kartico predložiti že pred začetkom opravljanja storitve.

S primerom se je obrnila na ZPS, ki pojasnjuje, da je sicer običajna praksa, da potrošnik obvesti ponudnika, da bo uveljavljal popust neposredno pred plačilom storitve oziroma preden je račun natisnjen. Za večino ponudnikov tudi preklic (storno) računa in izpis novega ne pomeni nikakršne težave. “Podjetju smo pisali v imenu potrošnice, jih opozorili na dejstvo, da v letaku ni bilo navedeno, da je treba kartico predložiti pred začetkom opravljanja storitve. Zahtevali smo vračilo sorazmernega dela kupnine, kar je podjetje po našem posredovanju tudi storilo.” 

Vsebine s področja financ in zavarovanj tudi na forumih Med.Over.Net. 

Komentarjev 1
  • erikkk 06:43 26.marec 2015.

    Mi imamo elektriko preko petrola ... Ko tankamo avto dobimo točke ...Za stanje elektrike Petrolu javljamo vsak mesec stanje števca pri tem pa nam lahko upoštevajo še za 5 točk popusta. Celo leto smo zraven oddanega stanja v ...prikaži več kicih ji se baje snemajo opominjali osebje da nam upoštevajo točke ...Januarja letos izvemo da je točk bilo za 600 vendar so te propadle in niso nam jih sploh upoštevali vsak mesec .. skratka svinjarija ...