Slovenija
51 ogledov

Peterle zajtrkoval z Obamo

alojz peterle foto tedenski zurnal Žurnal24 main
Medtem ko je Peterle zajtrkoval z Obamo, Pahor upa, da se bo z njim srečal prihodnji teden.

Lojze Peterle se je včeraj v Washingtonu v ZDA udeležil 59. molilnega zajtrka, na katerem je bil glavni govornik Barack Obama, predsednik ZDA.

Na enem od mednarodnih srečanj ob tem zajtrku pa so včeraj lahko pozdravili nepričakovan in spravni nastop dveh politikov s Kosova: Ahmeda Shalaja, ministra za finance, in Slobodana Petrovića, srbskega poslanca v kosovskem parlamentu.

Nastopa sta bila po Peterletovih besedah resnično pričevalska in vzbudila upanje, da je na Kosovu sožitje mogoče.


"Obama je tako mene kot druge udeležence iz več kot 140 držav presenetil z osebno izpovedjo vere in pojasnil, zakaj vsak dan moli," je povedal Peterle in dodal, da Obama sodeluje z različnimi molilnimi skupinami.

Evropski poslanec se je srečal tudi z Josephom Bidnom, podpredsednikom ZDA,  Džordžejem Ivanovom, predsednikom Makedonije, Goranom Jandrokovićem, hrvaškim ministrom za zunanje zadeve, Mihailom Kasjanovom, bivšim ruskim predsednikom vlade, več ameriškimi senatorji in drugimi državniki.

V ZDA se v ponedeljek odpravlja tudi premier Borut Pahor, vendar pa se po dosedanjih načrtih ne bo srečal z Obamo.

Njegov obisk bo, kot je povedal, potekal takole: "Srečal se bom s podpredsednikom Bidnom, imel bom nekatere pogovore, predaval bom na Georgetown University, načrtovan je tudi obisk v Beli hiši. Kot rečeno, odhajam na povabilo podpredsednika Bidna, zato ni v navadi, da bi bil ob takih delovnih obiskih sprejet s strani predsednika druge države, vendar te možnosti ne izključujem."

Mi bomo njegov obisk spremljali in vam tudi sporočili, ali bo Pahorju uspelo priti v stik z Obamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.