Slovenija
2 ogledov

Peti podžupan še skrivnost

Med 45 svetniki uradno 17 novih. Janković drugič prisegel.
Več fotografij današnje slovesne prisege si lahko pogledate v galeriji.

"Želim si, da bi na mestni ravni prešli politično kupčkanje in nabiranje političnih točk," je po prevzemu drugega županskega mandata povedal Zoran Janković. V slovesnem govoru po prisegi in prevzemu županske verige je dejal, naj mestni svet ne postane prostor izrednih sej in nagajanja z referendumi, ampak naj se odločitve v njem sprejemajo učinkovito in z vidnimi rezultati. Opozicijske stranke SDS, DeSUS in NSi imajo namreč skupaj 13 svetniških mest, kar je dovolj za sklic izredne seje. Dragutin Mate iz največje opozicijske skupine SDS je sicer dejal, da nameravajo prevzeti nadzorstveno funkcijo, upa pa tudi, da so bile županove besede o sodelovanju iskrene. Bdeti nameravajo predvsem nad porabo mestnega denarja, odločno pa bodo nasprotovali morebitnim predlogom o zvišanju cen mestnih storitev.


Peta podžupanja?
Janković je povedal, da je na podžupanska mesta že povabil dosedanje podžupane Aleša Čerina, Janija Möderndorferja in Janeza Koželja ter podžupanjo Jadranko Dakić, ki pa mu vnovičnega prevzema funkcije še ni potrdila. O petem podžupanskem mestu, ki ga je omenjal pred volitvami, se še ni odločil, zato ni želel komentirati poročanja nekaterih medijev, da bi ga lahko prevzela Tjaša Ficko, v prejšnjem mandatu županova tiskovna predstavnica, zdaj pa ena od svetnic na Listi Zorana Jankovića. Peti podžupan oziroma podžupanja bi sicer skrbel/-a za prenos dobrih praks svetovnih mest v Ljubljano in prepoznavanje kakovosti življenja v Ljubljani v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.