Slovenija
34 ogledov

Pfeifer, prvi mož železnic

Slovenske železnice se vsak mesec spopadajo z milijonskimi izgubami. © Žurnal24 Žurnal24 main
Nadzorni svet Slovenskih železnic je za generalnega direktorja holdinga imenoval Ervina Pfeiferja.

Nadzorni svet Slovenskih železnic je po današnjih pogovorih na mesto generalnega direktorja holdinga, ki bo ustanovljen v četrtek, imenoval Ervina Pfeiferja.

Danes so sicer nadzorniki opravili razgovore tako s Pfeiferjem kot z Marjano Novak. Kot je med prekinitvijo seje dejal predsednik nadzornega sveta Igor Zajc gre za izjemna kandidata in sam bi na čelu železnic najraje videl oba. "Odločitev bo težka," je takrat dodal za STA.

Novakova je sicer direktorica Rimskih term, v času prometnega ministra Igorja Umka pa je bila sekretarka na ministrstvu za promet, Pfeifer pa je bivši direktor upravljalskega centra za ekonomiko in organizacijo poslovanja pri NLB, zdaj pa ima svetovalno podjetje Avantom.

Rešitev v sili

V SŽ za novega direktorja niso objavili razpisa, temveč so najeli kadrovsko agencijo. V ožji izbor naj bi na koncu prišli trije kandidati, a sta dva odpadla, ker naj bi postavljala pogoje, ki nadzornemu svetu niso bili pogodu. Na koncu naj bi tako v igri ostal le Pfeifer, s katerim pa poznavalci niso najbolj zadovoljni, saj naj ne bi imel dovolj menedžerskih izkušenj. A drugih primernih kandidatov, ki bi si upali prevzeti propadajoče železnice, menda ni, zato naj bi Pfeiferju zeleno luč prižgali tako sindikati kot nadzorni svet.

Brankovičeva zapuščina

Goran Brankovič je bil na čelu SŽ slabi dve leti. SŽ so lani pridelale 18 milijonov čiste izgube. Je pa Brankoviču uspelo, da jim je država namenila 134 milijonov evrov. Novi direktor bo moral opraviti sanacijo podjetja, ki se bo 1. septembra preoblikovalo v holding. Vodila naj bi ga tri- ali štiričlanska uprava.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:20 29.avgust 2011.

    Eden od vlog v radijski igri BUTNSKALA je bila tudi oseba z imenom ERWIN KRALJ!Zakaj me tale burleska z SŽ-jem spominja na BUTNSKALO?Namesto,da se sedanji vodilni ukvarjajo z stolčki,kje bo kdo sedel,z delom in pridobivanjem tovora,jim RCA Avstrija ...prikaži več podružnica Ljubljana pokrade dnevno 1% tovora v svojo korist,tako,da je procent RCA že blizu 15% vsega prepeljanega tovora na SŽ!Tolk o tej golazni,ki se pase na SŽ!

  • Mr.Bean 08:46 29.avgust 2011.

    hahahaha….zdaj je že merilo uspešnosti s koliko denarja ti nameni država!