Slovenija
37 ogledov

Po hudi nesreči zdrava deklica

nesreča, novo mesto Žurnal24 main
28-letnica, ki je bila noseča udeležena v hudi prometni nesreči v Novem mestu decembra lani, je rodila zdravo deklico.

Zagotovo se spomnite primera, ko je zdaj upokojeni policist novomeške policije Branko Drkušič – zdaj še domnevno, saj še ni obsojen – povzročil prometno nesrečo, v kateri je hude poškodbe utrpela 28-letna nosečnica Anja Gašperšič. Resno si je poškodovala notranje organe v predelu trebuha. Dobra vest današnjega dne je, da je včeraj popoldne rodila zdravo deklico. Tako mama kot dojenček sta dobro.

Sojenje v teku
Kot je znano, naj bi nesrečo povzročil domnevno opiti policist. Domnevno zato, ker mu kolegi policisti niso opravili preizkusa alkoholiziranosti. Sojenje po nesreči po hitrem postopku upokojenemu policistu poteka na novomeškem Okrajnem sodišču; po zadnjem naroku je bilo prestavljeno na nedoločen čas.

Celotna zgodba o nesreči je še vedno precej ovita v meglo, zato je sodnica Andreja Beg angažirala izvedenca medicinske in prometne stroke. Tožilstvo na tej točki sojenja vztraja pri podatku, da je vzrok za nesrečo na strani obdolženca, ki naj bi vozil po levem smernem vozišču.

Odstop direktorja
Kot se spomnite, je nesreča dvignila nemalo prahu, zaradi nje je podal odstop tudi direktor novomeške Policijske uprave Anton Olaj, ki so ga premestili na Generalno policijsko upravo, kjer je zdaj policijski svetnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.