Slovenija
2 ogledov

Počitnice, spremenjene v nočno moro

nevrološka klinika Anže Petkovšek
Starejši gospod je moral po možganski kapi v Ljubljani čakati pet tednov, da so ga končno prepeljali domov.

Starejši gospod, ki je med potovanjem v Sloveniji doživel možgansko kap, je moral pet tednov odležati pri nas, preden mu je zavarovalnica omogočila vrnitev domov, poroča Daily Mail Australia.

Junija lansko leto je bil s svojo ženo na počitnicah v Ljubljani, kjer je obiskal hčerko z možem in vnukom. Sicer zdravega 70-letnika, ki je pred tem vsak dan prekolesaril 35 kilometrov na poti v službo, je med obiskom zadela možganska kap. Oskrbeli so ga v ljubljanskem kliničnem centru, a je kljub temu, da je imel pri zavarovalnici Allianz Global Assistance sklenjeno najvišje možno zavarovanje, trajalo kar pet tedno, da so uredili papirje za njegov prevoz domov.

Izgovori zavarovalnice

Zavarovalnica se je menda sklicevala na "svetovne dogodke", "časovne cone" ter kompleksnost postopka. Pri nevrologu naj bi tudi preverjala, ali je bil gospod pred odhodom v Slovenijo bolan, s čimer bi se lahko izognila plačilu stroškov prevoza. Njegovi svojci so v tem času govorili z 18 predstavniki zavarovalniške družbe ter jim vedno znova odgovarjali na ista vprašanja. Želeli so govoriti tudi s gospodom, ki ga je zadela kap, četudi ni bil v stanju, da bi lahko komuniciral. Zaradi kapi je namreč utrpel izgubo spomina, prav tako tudi ni mogel hoditi. Počitnice so tako za avstralski par spremenile v pravo nočno moro.

Komentarjev 5
  • maresem 12:16 03.marec 2015.

    Ne glede na to, ne more človek ne kriv ne dolžan čakati 5 tednov v eni zahojeni državi, kot je SLO.

  • maresem 12:15 03.marec 2015.

    SLO je nočna mora že za večine Slovencev... Sramota od sramote. Slovenija, moja dežela - gnojišče.

  • KOJAK 11:53 03.marec 2015.

    TI PA SI NEPISMEN. Človek je bil Avstralski državljan in je bil zavarovan pri AVSTRALSKI ZAVAROVALNI DRUŽBI.