Slovenija
20 ogledov

Počitniška poslanica

Turistični delavci se bojijo, da jim bodo družine pobegnile v tujino. (Foto: Boš Žurnal24 main
Lukšič: Družine imajo prvič po 30 letih priložnost, da jih preživijo skupaj. Pahor: Prihodnje leto morda spet deljeno.

Šolski minister Igor Lukšič je pred pričetkom zimskih počitnic na strani ministrstva objavil poslanico. V njej poudarja, da je za mnoge družine tokrat prvič po 30 letih priložnost, da jih tako učenci kot dijaki preživijo skupaj s starši.

Učencem in dijakom je zaželel, da si vzamejo predvsem čas zase, za prijatelje in družino. "Za starše je to priložnost, da svojim otrokom predlagajo kakšno dobro knjigo ali pa gredo skupaj v naravo," je zapisal, učitelje pa pozval, da naj zajamejo sapo in si napolnijo baterije.

Predsednik vlade Borut Pahor je medtem po seji vlade napovedal možnost, da se bodo počitnice prihodnje leto zopet delile. Kot je dejal, bo Lukšič na njegovo pobudo pripravil oceno odločitve o združitvi dveh terminov zimskih počitnic v enega. "Osebno pa mislim, da bo vlada drugo leto sprejela odločitev, da se vrne k praksi, ki je bila. To je moja domneva," pravi Pahor.

Enotne počitnice v tretjem tednu februarja, ki so na šolskem koledarju letos prvič, je MMŠ uvedlo predvsem z utemeljitvijo, da se otroci iz iste družine šolajo v različnih krajih oziroma regijah, kar onemogoča skupno počitnikovanje. Z odločitvijo so najbolj nezadovoljni turistični delavci, ki se bojijo prevelike gneče na smučiščih in odhoda mnogih družin na smučanje v tujino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.