Slovenija
9445 ogledov

Poglejte, kaj vse je počel, da je dobil več kot 5.400 evrov kazni in 36 kazenskih točk

Policija nadzor kontrola Profimedia
Policisti na Goriškem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov.

S Policijske uprave Nova Gorica ( PU Nova Gorica) so sporočili, da so 13. maja letos v zgodnjih popoldanskih urah obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov na območju Nove Gorice.

Bežal pred policisti

Kot so zapisali, so med vožnjo med Solkanom in Novo Gorico z modro lučjo in kratkim zvočnim signalom ustavljali 30-letnega voznika osebnega avtomobila, ki jih ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval in pri tem pa storil več cestnoprometnih prekrškov; vozil je v križišču kljub rdeči luči na semaforju, pri spremembi smeri vožnje v križišču svoje namere ni pravočasno nakazal z utripalkami.

"Kmalu zatem se je kršitelj z avtomobilom zaustavil v bližini večjega trgovskega centra v omenjeni ulici, izstopil iz vozila in s kraja skušal zbežati peš. Policisti so ga med begom dohiteli in zoper njega uporabili prisilna sredstva za vklepanje in vezanje, " še piše v sporočilu za javnost PU Nova Gorica.   

Odklonil še preizkus alkoholiziranost in postopek za prepoznavo drog

Dodajajo, da je omenjeni voznik tudi odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti in postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ter hitri test in v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Vozil brez izpita

Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil avtomobil v času, ko se mu je izvrševala sankcija prepovedi vožnje motornega vozila oz. mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi česar so policisti vozilo zasegli. Vozilu je potekla tudi veljavnost prometnega dovoljenja.  

Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče, kjer mu je bila za več prekrškov, storjenih v steku, izrečena enotna globa v višini 5.410 evrov in stranski sankciji 36 kazenskih točk ter odvzema osebnega avtomobila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:27 05.julij 2024.

    Zakaj policisti in sodniki pišete denarne kazni ljudem, ki nimajo nobenih dohodkov ali premoženja ?

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:26 05.julij 2024.

    Zakaj ne sprejmemo zakona kot ga imajo avstrijci ? Kršitelju nad 1.000 € kazni sesežejo vozilo in prodajo le tega na dražbi.