Slovenija
18 ogledov

Pohorje: vnovič blokirani računi

Pohorje Nino Verdnik
Smučarska sezona na Pohorju je bila letos nadpovprečno dolga. Še ta konec tedna je bilo mogoče smučati na Arehu.

"V tem trenutku zagotovo ne," nam je dan po objavi članka, da bi naj v Športnem centru Pohorje (ŠCP) razmišljali o vrnitvi koncesije za upravljanje pohorske vzpenjače, prek SMS-sporočila sporočil Srečko Vilar, direktor ŠCP.

Tudi terme umaknile

Poročali pa smo, da so že lani imeli v Marpromu pripravljen načrt B, da prevzamejo upravljanje vzpenjače, če bi ŠCP, ki je v likvidnostnih težavah, vrnil koncesijo. Tudi na Zavodu za turizem Maribor že imajo neuradne informacije, da v ŠCP razmišljajo v tej smeri. Po javno dostopnih podatkih je razvidno, da podjetje, ki ima v upravljanju vsa mariborska smučišča, kljub dolgi in uspešni sezoni še vedno pestijo finančne težave. Nedavno so imeli znova blokirane račune. Z njimi pa so po koncu sezone prekinili sodelovanje tudi v Termah Maribor. "Za zdaj nismo podaljšali sodelovanja, ki smo ga imeli v zimski sezoni," je pojasnila Leonida Selinšek, direktorica Term Maribor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.