Slovenija
10 ogledov

Pokazala bosta, kaj znata

Njun zadnji obračun, ta je bil pred natanko enim letom, je na trdi podlagi turni Žurnal24 main
Danes ekshibicijski dvoboj najboljših slovenskih teniških igralcev.
Ljudem želimo pokazati, kaj znata. Dvoboj smo si zamislili tudi kot darilo vsem teniškim navdušencem.
Trener Marko Por

Najboljša slovenska tenisača Blaž Kavčič in Gregor Žemlja se bosta danes pomerila v ekshibicijskem dvoboju. Loparja bosta prekrižala v teniški dvorani kranjskega športnega parka, srečanje se bo začelo ob 17.30.

Napredek in dvomi
Letos sta člana kranjskega Triglava precej napredovala. Kavčič se je kot prvi Slovenec prebil med stoterico najboljših igralcev sveta, Žemlji pa tudi ne manjka veliko. Kljub temu v javnosti kroži precej površnih in krivičnih ocen o njunem znanju, je z grenkobo dejal trener Marko Por. Od tod tudi eden izmed motivov za organizacijo. “Ljudem želimo pokazati, kaj znata. Dvoboj smo si zamislili tudi kot darilo vsem teniškim navdušencem,” je dodal. Vstop bo brezplačen, srečanje pa bo organizirano na ravni največjih turnirjev.

Kavčič: Favorit je Žemlja
Tudi po Kavčičevem mnenju televizija pogosto daje napačen vtis, da se kakovost igralcev občutno razlikuje. Letos je sam denimo odigral zelo dober dvoboj z Andyjem Roddickom, Žemlja pa je v Pekingu brez težav vadil z Rogerjem Federerjem.

Kavčič in Žemlja sta se med seboj pomerila že večkrat, v zadnjem času pa je zmagoval predvsem drugi. “Dobro se poznava. Skupaj trenirava že vrsto let. Favorit je Žemlja,” je pred današnjim dvobojem dejal Kavčič. Žemlja mu je pred dvobojem vrnil žogico: “Upam, da Blaž ne bo preveč pritisnil na plin in mi bo pustil vsaj en gem.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.