Slovenija
15 ogledov

Pokojninska reforma v zamrzovalnik

Mladi in stari Anže Petkovšek
Projekt pokojninske reforme je očitno za nekaj časa zaustavljen. Premier Pahor sedaj vse napore reformi zdravstva in trga dela. Rekonstrukcija vlade? Najbrž ne.

Čeprav je premier Borut Pahor po hudem porazu na referendumu o sprejeti pokojninski reformi, ki je bila med ljudmi gladko zavrnjena, obljubljal, da bo nemudoma začel pogovore o novi reformi, se to očitno ne bo zgodilo.

Po današenjem sestanku s sindikati je Pahor vsaj za zdaj puško postavil v kot. Z reformo bodo počakali "na iztek te politične negotovosti, kakršen koli že bo." Kot je dodal, možnosti kompromisa za zdaj ne vidi, a bo vseeno na bližnjem vrhu EU drugim voditeljem obljubil, da Slovenija nadaljuje z reformiami. Vlada se bo tako v prihodnjih mesecih osredotočila predvsem na refromo v zdravstvu in na področju trga dela, ki bosta pripravljeni do jeseni, nato pa se bodo o njih začeli pogovori s socialnimi partnerji.

Pahor je sicer še povedal, da je vlado mogoče do prihodnjih volitev voditi tudi z manjšinsko podporo, kar se mu zdi za državo bolje od politične krize. S tem je namignil, da večje rekonstrukcije vlade za zdaj nima v mislih.

Danes je potekal tudi Ekonomsko-socialni svet, na katerem so razpravljali o delu na črno in o lastninjenju državnih podjetij.

Komentarjev 1
  • 1111 16:30 17.junij 2011.

    ..itak se bo vse pozabilo...narod plačuje, gospoda pa bogati in se reži vsem skupaj...Pahor...nesposoben premier...daj se že enkrat poberi!