Slovenija
31 ogledov

Policija ga je obtožila kraje iPhona 4G

Naprava, zaradi katere si je Chen prislužil obisk policije. (Foto: Gizmodo) Žurnal24 main
Blogerja in urednika, ki je na spletni strani Gizmodo minuli teden objavil posnetke in pregled prototipa iPhona 4G, je sredi noči obiskala policija.

Policija je s sodnim nalogom vdrla v stanovanje Jasona Chena v petek zvečer, ko je bil ta odsoten, poroča Daily Telegraph. Zaplenili so mu štiri računalnike, dva strežnika, fotoaparat ter iPhone zaradi suma, da so "bili uporabljeni pri kaznivem dejanju". Na nalogu tudi piše, da je bil prototip ukraden in ne zgolj najden.

Krovna družba Gawker Media, ki ima v lasti Gizmodo, je v odzivu na policijsko potezo dejala, da je bila nezakonita, saj je bila preiskava storjena ponoči in je prekršila zakon, ki ščiti novinarje in njihove vire.

Chen je minuli teden na spletni strani Gizmoda objavil slike in pregled prototipa iPhona 4G, ki ga je v nekem baru v Kaliforniji, po pivski degustaciji, pozabil Applov inženir Gray Powell. Gizmodo je napravo za pet tisoč dolarjev odkupil od neznanca. V Applu so se hitro odzvali in napravo zahtevali nazaj, na kar so v Gozmodu pristali. Ni pa še jasno, ali so jo dejansko že vrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.