Slovenija
3891 ogledov

Policisti v obsežni akciji, noro, koliko kršiteljev so našli

varnostni pas Anže Petkovšek
Med preventivno akcijo za spodbujanje uporabe varnostnega pasu, ki je potekala med 11. in 24. marcem, so policisti ugotovili 2777 kršitev neuporabe varnostnega pasu in 120 kršitev neuporabe zadrževalnih sistemov za otroke, so sporočili s policije.

Policisti so kar 2688 kršitev ugotovili pri voznikih in potnikih v osebnih avtomobilih, 54 pri voznikih tovornih vozil, 11 pri voznikih avtobusov in 24 kršitev pri potnikih v avtobusih. V 508 primerih so izrekli opozorilo.

Namen preventivne akcije je bil ozaveščati o pomenu pripetosti med vožnjo. V policiji si prizadevajo, da bi čim več voznikov uporabljalo varnostni pas. Pri najhujših prometnih nesrečah namreč vedno znova ugotavljajo, da bi lahko bile posledice bistveno blažje, če bi ga vozniki in potniki v vozilu dosledneje uporabljali, so zapisali v sporočilu za javnost.

Poudarili so, da uporaba varnostnega pasu namreč zmanjša tveganje za smrtno prometno nesrečo kar za polovico. "Skoraj za enak odstotek se z uporabo varnostnega pasu zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe, tveganje za nastanek lažjih poškodb pa za skoraj četrtino - tako pri voznikih kot pri sopotnikih," so navedli. Zato znova opozarjajo, da varnostni pas lahko reši življenje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 15:54 02.april 2024.

    Poženščeni fantje si lahko frizuro uničijo pa srajško zmečkajo,pa se raje ne priveže,potem so ti ki si kupijo pregrešno drage avte ,pa mislijo da so vse ga oproščeni,v bistvu so pa butasti

  • Avatar Leon
    Leon 13:51 02.april 2024.

    Ta nesrečni pas ! Bizarnost brez primere ,ko si posamezniki vstavijo blokado ,da jim ne piska !