Slovenija
39 ogledov

Policista na zatožni klopi

igor bavdek Anže Petkovšek
V petek so na ljubljanskem sodišču za zaprtimi vrati začeli soditi nekdanjima policistoma, ki naj bi leta 2007 tujim kriminalnim združbam prodajala podatke.

V petek so na ljubljanskem sodišču za zaprtimi vrati začeli soditi nekdanjima policistoma Igorju Bavdku in Evgenu Stenovcu, ki naj bi leta 2007 tujim kriminalnim združbam prodajala podatke o tem, kdaj in kje bo policija njihovim pajdašem sledila in komu tajno prisluškujejo. Koprski kriminalisti zaradi tega združbe nikoli niso mogli razbiti in aretirati njenih članov.

Na tapeti tajni podatki

Tožilka za pregon organiziranega kriminala Blanka Žgajnar je sodnici predlagala, naj Bavdku in Stenovcu sodi na za javnost zaprtem sojenju, ker bodo njuni nekdanji kolegi, zaslišani policisti, razkrivali tudi podrobnosti o tem, kako so jima prišli na sled. “S tem predlogom se strinjam. Obstaja namreč možnost, da bi se moja stranka zaradi obrambe v tem postopku spravila v še en kazenski postopek, ker bo med zaslišanjem razkrila tudi podatke, ki so tajni. Obdolženi Stenovec pa se ne more zagovarjati, če določenih podatkov, vezanih na njegovo nekdanje opravljanje policijskega dela, ne bo razkril. To razkritje lahko škodi delu policije,” je prepričan Stenovčev zagovornik Luka Zajc. Stenovec je do prijetja sicer delal kot kriminalist za tajno opazovanje, Bavdek pa je bil še prej policist na mejnem prehodu Karavanke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.