Slovenija
60 ogledov

Policisti na dveh stolih

Fotografija je simbolična. (Foto: Nada Černič Cvetanovski) Žurnal24 main
Dvojno. Najprej je odvzel vozniško dovoljenje, potem pa poučeval v avtošoli.

“Prometni policist mi je odvzel vozniško dovoljenje, ko pa sem znova opravljal izpit, je bil moj inštruktor v avtošoli,” nam je zaupal bralec.

“Torej je v njegovem interesu, da čim več voznikov ostane brez izpita,”
se je razburjal. Meni, da je tako delo policistov nezakonito.

Brežiški prometniki

Inštruktorji. “Dva prometnika, ki delata v avtošoli, naj bi zaradi navzkrižja interesov premestili na carino,” pravi naš vir.

“Oba policista sta še na svojih delovnih mestih, čeprav bi teoretično res lahko prišlo do konflikta interesov,” pojasnjuje Perc.

Je zakonito, a so omejitve
“V odredbi o delih, ki jih policist ne sme opravljati, delo učitelja vožnje ni navedeno kot delo, ki ga ne bi smel opravljati,” so dejali na generalni policijski upravi.

˝Poleg odredbe dopolnilno delo policistov ureja tudi zakon o javnih uslužbencih, ki določa, kdaj uradnik zaradi navzkrižja interesov ne sme opravljati drugih dejavnosti, to pa se ugotavlja v vsakem primeru posebej,” je zakon pojasnila tiskovna predstavnica Nuška Tavčar.

Inšpekcija v avtošoli
Pomočnik komandirja Policijske postaje Krško Silvo I. naj bi zaradi honorarnega dela v Avtošoli Petrišič izgubil delo na policiji, a po zakonu to ni mogoče.

Naš vir pravi, da je odpoved delovnega razmerja vendarle povezana z Avtošolo Petrišič, v kateri naj bi inšpekcijski nadzor odkril vrsto nepravilnosti.

“V Avtošoli Petrišič smo opravili inšpekcijski nadzor, ki še ni končan,” so nam potrdili na Inšpektoratu RS za notranje zadeve. “Zaradi suma storitve prekrškov je bil uveden tudi prekrškovni postopek, ki prav tako še ni končan,” so dodali.

Na Policijski upravi Krško so zaradi postopka, ki je v teku, in varovanja podatkov z izjavami skopi. “Zaradi sumov kršitve delovnopravne zakonodaje in pravil službe je trenutno v postopku izredne odpovedi pogodbe o delu en delavec,” je povedal tiskovni predstavnik Robert Perc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.