Slovenija
46 ogledov

"Politika naj se ne meša"

Igor Draksler se poteguje za svoj peti županski mandat. Na čelu občine je 16 let Žurnal24 main
Škofja Loka. Županski kandidati razdeljeni glede podpore obema finalistoma.

Volitve. Županska bitka v Škofji Loki je podobno kot pred štirimi leti izenačena. Igorja Drakslerja, SLS, in neodvisnega kandidata Miha Ješeta po prvem krogu loči manj kot sto glasov, zato bo lahko vsaka, četudi majhna podpora, odločilna.

Konsolidacija desnice
Zmagovita SDS se bo o podpori kateremu od obeh kandidatov dokončno odločala danes na izvršilnem odboru, je napovedal njen županski kandidat Milenko Ziherl. Peti na loških županskih volitvah je potrdil, da so se o tem že pogovarjali. Odločil se bo skladno z mnenjem večine, se pa osebno nagiba h konsolidaciji desnosredinskih strank, je namignil.

Čas za spremembe
Četrta z letošnjih županskih volitev Tina Teržan nasprotno v drugem krogu podpira Ješeta. “Menim, da je v Škofji Loki čas za spremembo, zato sem prepričana, da je Ješe boljši kandidat,” je dejala.

Bojan Luskovec, SD in LDS, tretji z letošnjih županskih volitev, je nevtralen. “Osebno se v tem položaju ne bi opredeljeval za nikogar, niti ne bi nagovarjal volilcev, ker ima lahko zadeva politični prizvok, čemur bi se rad izognil. Politika naj ima z izborom župana čim manj zveze. Izbiramo gospodarja v občini, ne politične barve. Naj se volilci odločajo na podlagi programov in obljub,” je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.