Slovenija
38 ogledov

Pomagaj si sam in …

Direktorica Irena Pirc in vodja zaposlovanja Saša Mohorko sta zadovoljni, saj po Žurnal24 main
Samozaposlovanje. 200 kandidatov je pripravljenih iti na svoje.
Statistika
Brezposelnost.
Konec prejšnjega meseca je bilo v Posavju 3.864 brezposelnih, konec leta jih bo vsaj še 500 več.
Zaposlovanje. Delodajalci so letos izrazili 1.650 potreb po delavcih, 878 se jih je dejansko zaposlilo.

Sto brezposelnih je trenutno v postopku za samozaposlitev, sto jih še čaka na vrsto,” je s to obliko dejavne politike zaposlovanja zadovoljna Irena Pirc, nova direktorica sevniške območne službe Zavoda za zaposlovanje RS (ZRSZ). To pomeni, da bodo brezposelni, ki so prijavljeni na ZRSZ, po končanih delavnicah, usposabljanju in pripravi poslovnega načrta na novo odprli dejavnost, dobili pomoč v višini 4.500 evrov in odšli z ZRSZ. Pogoj je, da v novi samostojni dejavnosti vztrajajo eno leto. “Ostaja možnost špekulacij posameznikov,” novost komentira Pirčeva.

Letos je bilo izdanih 700 delovnih dovoljenj, 600 manj kot lani.
irena Pirc, direktorica območne službe ZZZS Sevnica

Primer iz prakse
Zakaj bi špekulirala,” na naš namig odgovarja brezposelna 50-letna Marija, “saj je moj cilj, da ohranim dejavnost deset let, dokler ne grem v pokoj.” Za ta korak se je odločila po tem, ko je videla, da so ji vsa vrata zaprta. “Po 30 letih dela me je delodajalec odpustil, ostala sem na cesti, stara 50 let in noben delodajalec me še povohal ni,” je zagrenjena. “Zame se je dobro izteklo, če pa bi recimo odpirala proizvodno obrt, mi teh slabih pet tisočakov ne bi kaj dosti pomagalo,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.