Slovenija
20 ogledov

"Pomlad je upanje za Slovenijo"

Janez Jansa sds Žurnal24 main
Janša: Upanje za Slovenijo je v pomladi, ki nas je pripeljala do osamosvojitve in demokratizacije.

Za novo slovensko pomlad je bil naslov javne tribune, ki jo je priredila Skupina aktivnih državljanov (sestavljajo jo Matej Makarovič, Borut Rončević, Lovro Šturm, Matevž Tomšič in Andrej Umek).

Predsednik SDS Janez Janša je poudaril, da je bila slovenska pomlad tisto, kar je omogočilo Sloveniji, da se demokratizira in osamosvoji. Meni, da je ravno pomlad tisto, kar Sloveniji v tem trenutku prinaša upanje.

Napačen koncept
Matej Makarovič je prepričan, da je "koalicija zgrajena na konceptu skupnega sovražnika". Ta skupni sovražnik pa je ravno Janša. Po njegovem mnenju je zmago mogoče doseči samo s skupnimi močmi. Eden izmed razlogov za polom sedanje koalicije pa je po njegovih besedah ravno v sistematičnem izključevanju, ki naj bi se ga posluževala.

Lovro Šturm je med drugim opozoril, da naj stranke slovenske pomladi "ne nasedajo provokacijam strank slovenske jeseni, ki se nanašajo na kulturni boj".

Zmaga SDS ne pomeni diktature
Matevž Tomšič je poudaril, da jih ideologi tranzicijske levice brez argumentov prepričujejo, da bi bila ob zmagi SDS na volitvah Slovenija soočena z demokratičnim nazadovanjem ali celo zdrsom v diktaturo. Menil je, da je v mandatu Janše v mednarodnem merilu Slovenija dobivala pozitivne ocene o demokraciji in človekovih pravicah, zdrs na lestvicah pa naj bi se začel šele ob prihodu zdajšnje koalicije na oblast.

Hujskaška naslovnica Mladine
Po mnenju Boruta Rončevića so v Skupini aktivnih državljanov že prejšnji teden na novinarski konferenci opozorili, da bodo tematike kulturnega boja zlorabljene v okviru priprav na prihodnje državnozborske volitve, kar se je, kot pravi, potrdilo že tri dni pozneje, ko je Mladina objavila "hujskaško naslovnico".

Komentarjev 3
  • privat 19:05 13.julij 2011.

    komu lažejo...jaz mam jih dost

  • Bizgec 06:33 13.julij 2011.

    Saj je komunizem res kriv za njegove hemeroide. Ce pri nas ne bi bilo komunizma, ne bi prisel v politiko in sedel na toliko stolckih, kot je.

  • smito23 23:50 12.julij 2011.

    neopopulizmu, ki ga v Sloveniji izvaja naci fašistična reinkarnacija adolfa hitlerja, ivan janša, ni videti konca..vse še lahko razumem, da nekdo ne mara kučana, pahorja, kresalove, golobiča...ampak, kako si to krdelo zavedenih predstavlja, da bo v sloveniji mir in ...prikaži večn blaginja, če pride ta gnoj na ablast? če ga pa najmanj 70% slovencev ne mara?sploh ni problem, če levica izgubi oblast - problem je, da na ablast pride ta svinja, ki že 20 let politično obstaja zgolj na tarnanju, da je še za njegove hemeroide kriv komunizem.Recimo NE janšizmu!Smrt fašizmu -svoboda narodu!