Slovenija
12884 ogledov

Ponekod že sneži. Kdaj in kje ga bo zapadlo največ?

Sneg
Ponekod po državi že naletavajo snežinke...

Po nadpovprečno toplem začetku novembra se je v zadnjih dneh vendarle ohladili in jutranje temperature so ponekod že padle pod ledišče.  Trenutno je ohlajen skoraj ves Balkan in del srednje ter vzhodne Evrope.  Zaradi temperature zračne je ponekod v Sloveniji že začelo snežit. Prve snežinke lahko opazujemo predvsem v osrednjem delu države, tudi v prestolnici, kjer rahlo naletava sneg, 

Arso napoveduje, da bo najobilneje  snežilo v torek dopoldne, ko bo tudi ponekod po nižinah lahko padlo okoli deset centimetrov snega. Na Primorskem bo vse dni pihala zmerna do močna burja, v notranjosti države pa hladen vzhodni veter.

Za jugovzhodni del države je Arso tudi danes objavil opozorilo in sicer oranžni alarm. V Vipavski dolini tako še vedno piha močna burja, s sunki tudi nad100 kilometrov na uro. 

 | Avtor: Arso Arso

Najvišje dnevne temperature bodo danes 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Jutri bo rahlo snežilo

Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugod bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 10 °C.

V noči na torek bo po nižinah Primorske začelo deževati, v notranjosti pa se bo proti jutru sneženje okrepilo. V torek popoldne bodo padavine oslabele in do večera večinoma ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela.

V sredo bo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo oblačno in povečini brez padavin. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.