Slovenija
23 ogledov

Poplavljalo in rušilo drevje

Boštanj, Sevnica, neurje, toča
1/7
Žurnal24 main
Medtem ko zlasti na Štajerskem in v Posavju še odstranjujejo posledice včerajšnjega neurja, se nam danes obeta vremensko miren dan, jutri pa naj bi bile spet na vrsti nevihte.

Največ težav so imeli sinoči v Sevnici, kjer je po zadnjih podatkih voda zalila 10 objektov, porušeno drevje na cestišču pa je oviralo promet.

V Velenju pa je močan veter razkril stanovanjsko hišo. Njeni prebivalci so ostali brez 70 kvadratnih metrov kritine, luknjo pa so gasilci prekrili s ponjavo.

V Piranu in Portorožu sicer ni bilo hujših nevšečnosti, se je pa pripetila nenavadna nesreča. V obeh krajih sta pokrova jaškov, v katere odteka meteorna voda, klonila pod pritiskom, pri tem je v Portorožu pokrov vrglo v bližnji avtomobil.

Težave s poplavami so imeli sicer na širšem Štajerskem, Koroškem in v Posavju, vendar brez večje škode. Gasilci so večinoma črpali vodo iz kleti.

Še naprej nestabilno

Že jutri se bodo v zahodni in osrednji Sloveniji znova začele posamezne nevihte, ki se bodo proti večeru in v noči na petek razširile nad vso Slovenijo. Šele v nedeljo naj bi se vreme znova stabiliziralo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.