Slovenija
21576 ogledov

Vreme kaže zobe: Popoldne napovedana toča

nevihta supercelična nevihta Profimedia
Popoldne se bodo ponekod pojavljale nevihte, ki lahko s seboj prinesejo točo in močnejše sunke vetra.

Po mirnem in pretežno sončnem dopoldnevu nas popoldne čaka vremensko bolj pestro dogajanje. Nevihte bodo nastajale predvsem na severu in severovzhodu države. "Ob vse toplejši in bolj vlažni zračni masi se bo povečala razpoložljiva energija v ozračju. Obenem se bo v višinah okrepil zahodni veter. To pomeni, da se bo povečala možnost za nastanek močnejših neviht. Če so v preteklih dneh nevihte povzročale predvsem močne nalive, pa tokrat lahko prinesejo tudi točo in močnejše sunke vetra. Podobna vremenska situacija bo tudi v soboto," pravijo na agenciji za okolje. Danes se bodo najvišje dnevne temperature gibale od 25 do 31 °C. 

Gibanje neviht in padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin.

V soboto bo delno jasno. Popoldne bodo v notranjosti države nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 °C. 

V nedeljo bo delno sončno, občasno bo povečana koprenasta oblačnost. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bodo padavine od zahoda postopno zajele večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Nekoliko se bo ohladilo. Malo hladneje bo.

"Največ padavin se pričakuje v noči na torek. V sredo in četrtek kaže na dokaj nestanovitno vreme s popoldanskimi plohami in nevihtami. Nato bodo padavine nekoliko manj verjetne. Popoldanske temperature bodo večinoma od 20 do 25°C," obete za naslednji teden opišejo na agenciji za okolje. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.