Slovenija
22 ogledov

“Popovič je neprimeren”

Olga Franca (SLS) in Franc Malečkar (Zelena koalicija) bi želela nadzor nad voli Barbara Milavec
SLS in Zelena koalicija. Z nadzorom do poštenih izidov volitev.

Koper. “Glede poziva po izločitvi Borisa Popoviča je jasno, da volilno pravico ureja zakon o lokalnih volitvah, ki neizvoljivosti (omejitve kandidiranja) zaradi postopkov pred sodišči ne pozna,” pravi tajnik Državne volilne komisije (DVK) Marko Golobič glede zahteve Franca Malečkarja. Ta je v imenu Zelene koalicije na DVK vložil poziv, naj iz volilne tekme za župana izloči Popoviča, ker je bil pravnomočno obsojen zaradi davčne utaje in je kot tak neprimeren za ta položaj. Kandidaturo bi lahko preprečila le zaporna kazen.
“To so nizki udarci”
Vse obtožbe o gorah denarja in zlorabah položaja ter zahteve po zaporni kazni so se zminimalizirale na očitek o 11 tisočakih davčne utaje in pogojno kazen. Zadeva še ni dokončna, sledi pritožba na vrhovno sodišče,” poziv komentira Popovič. Prepričan je, da opozicija dviguje prah in tolče z nizkimi udarci, ker jim ankete kažejo zelo slabo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.