Slovenija
21 ogledov

"Posegel v netransparentne posle"

primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec primorska 23.06.2011, koper, gaspar gaspar misic, foto barbara milavec
Nadzornik Mladen Jovičič meni, da je Gašpar Gašpar Mišič rekordno hitro posegel v mrežo, ki je skrbela za netransparentne posle.

"Gašpar Gašpar Mišič je rekordno hitro posegel v mrežo, ki je, kot kaže, skrbela za nestransparentne posle v Luki Koper, na to smo prejšnje uprave in nadzorni svet neprestano opozarjali, a zaman,“ pravi Mladen Jovičič, predstavnik delavcev v nadzornem svetu Luke.

Novi predsednik uprave jim je namreč na današnji seji predstavil, kako je družbi uspel privarčevati 2,5 milijona evrov.  Jovičič je še poudaril, da so bili na seji enotni glede potrditve gradiva, ki jim ga je predstavil, čeprav dva izmed obstoječih nadzornikov Mišiča nista podprla pri imenovanju.

Ponudbo znižal za milijon

Mišič je po svojih besedah najbolj ponosen na to, da je uspel znižati ponudbo za  izgradnjo zaledne skladiščne površine ladijskega priveza na kontejnerskem terminalu za 1,1 milijona evrov na 8,5 milijona evrov. "To je deset mojih plač,“ je komentiral svoj uspeh. Izvajalec del bo Adriaing. Preprečil pa je tudi nekatere druge po njegovi oceni nepotrebne investicije oziroma odlive. V zvezi s tem so nadzorniki Mišiču naročili, naj razreši direktorja službe za investicije, tehniko in nabavo. Mišič pa je prihranek v višini 2,5 milijona evrov  „prelil“ v podaljšanje pogodbe o financiranju koprskega nogometnega kluba, je poročal Pop tv.

Pogodbe ni dobil

Prvi mož Luke Koper pa ostaja brez pogodbe o zaposlitvi. Nadzorniki, ki se jim na skupščini 7. oktobra obeta zamenjava,  so se zato  dogovorili, da se mu izplača akontacija, ki naj bi tako njih kot in Luko zavarovala pred morebitno odškodninsko tožbo, pišejo Finance.

Komentarjev 1
  • Veteran 21:14 27.september 2013.

    Klasičen "poslovni" manever, kjer znižaš začetno ceno, ki jo v nadaljevanju ponovno povišaš skozi dodatna dela. MIŠIČ TO JE STARI ŠTOS IN TI SI SAMO NOVA BUDALA!Kmalu bo prišel na sceno Popović oz. njegov "poslovni" partner Guberac - samo stvar časa je!!